Kredītiestāžu klientu izpētes un uzraudzības normatīvā regulējuma Latvijā atbilstības novērtējums starptautiskajiem tiesību aktiem. - Greķis, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā "Kredītiestāžu klientu izpētes un uzraudzības normatīvā regulējuma Latvijā atbilstības novērtējums starptautiskajiem tiesību aktiem" autors ir analizējis kredītiestāžu klientu izpētes un uzraudzības jēdzienu un vēsturi, politiski nozīmīgas personas institūtu kredītiestāžu klientu izpētē, klientu padziļināto izpēti. Autors ir analizējis Latvijas normatīvā regulējuma atbilstību starptautiskajiem tiesību aktiem. Temata aktualitāti nosaka regulārie grozījumi attiecināmajos normatīvajos tiesību aktos, ko nosaka pastāvīgi pieņemtie starptautiskie tiesību akti, rekomendācijas, tehnoloģiju attīstība un kredītiestāžu nepieciešamība tam piemēroties. Lai gan kredītiestāžu klientu izpētes un uzraudzības normatīvais regulējums Eiropas Savienības dalībvalstīs lielā mērā ir unificēts, pastāv arī vairākas būtiskas atšķirības direktīvu prasību ieviešanā. Vienlaikus ir vairākas starptautiskās konvencijas un starptautisku organizāciju rekomendācijas, kas ietekmē piemērojamo regulējumu visā pasaulē. Bakalaura darbs sastāv no 53 lapām, izmantotas 67 literatūras vienības un avoti latviešu un angļu valodā. Atslēgvārdi: kredītiestādes, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, kredītiestāžu klientu izpēte un uzraudzība, identifikācija, politiski nozīmīgas personas.

In the bachelor's Paper "Evaluation of Compliance of the Normative Regulation in Latvia with the International Laws in the field of Customer of the Credit Institutions Due Dilligence" the author analyzes the concept and history of customer of the credit institutions due dilligence, customer in-depth research. Athor also analyzed Latvian regulatory compliance with international legal acts. The topicality of the theme is determined by regular amendments to the applicable regulatory enactments, which are governed by consistent international law, recommendations, technological developments and the need for credit institutions to adapt. Although the regulatory framework for research and monitoring of clients of credit institutions in the Member States of the European Union is largely unified, there are also a number of significant differences in the implementation of the requirements of the directives. At the same time, there are several international conventions and recommendations from international organizations that affect the regulatory framework around the world. Bachelor paper consists of 53 pages, 67 literary units and sources in Latvian and English are used. Keywords: credit institutions, money laundering, due dilligence of the customers of credit institutions, identification, Politically Exposed Person.
Compliance of creditinstitutions cleents due diligence and monitoring regulations to the international legal acts.
Keywords: Juridiskā zinātne; kredītiestādes; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana; kredītiestāžu klientu izpēte un uzraudzība; identifikācija; politiski nozīmīgas personas