Iekšējās kontroles sistēmas novērtējums uzņēmumā SIA "Felix Interior" - Upeniece, Santa (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba aktualitāte ir pamatota ar to, ka efektīvas iekšējās kontroles sistēmas ieviešanai un uzturēšanai ir būtiska loma uzņēmumu attīstībai un mērķu sasniegšanai. Kvalitatīva iekšējās kontroles sistēma var palīdzēt uzņēmumam risināt dažādas problēmas un savlaicīgi apzināt un novērst dažādus riskus. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz uzņēmuma “Felix Interior” iekšējās kontroles sistēmas analīzi, identificēt problēmas un trūkumus, un izstrādāt priekšlikumus iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanai. Autore, pamatojoties uz teorijas un uzņēmuma izpētes rezultātiem, izstrādāja secinājumus par uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmu un ieteikumus tās uzlabošanai. Atslēgvārdi: iekšējā kontrole, iekšējās kontroles sistēma, kontroles vide, riski, kontroles pasākumi.

The focus of bachelor's work is based on the fact that the introduction and maintenance of an effective internal control system plays an important role in the development and achievement of business objectives. A high-quality internal control system can help a company to address different challenges and identify and address different risks in a timely manner. The aim of the bachelor's work is to identify problems and shortcomings on the basis of an analysis of Felix Interior's internal control system, and to develop proposals to improve the internal control system. The author, based on the results of the theory and the company's research, developed conclusions on the company's internal control system and recommendations to improve it. Keywords: internal control, internal control system, control environment, risks, control measures.
Analysis of internal control system in “Felix Interior” Ltd.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Iekšējā kontrole; Iekšējās kontroles sistēma; Kontroles vide; Riski; Kontroles pasākumi