Trokšņa līmeņa novērtējums Rīgā, Nordeķu parkā un Dzegužkalnā - Kalniņš, Olafs (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā “Trokšņa līmeņa novērtējums Rīgā, Nordeķu parkā un Dzegužkalnā” sniegts trokšņa piesārņojuma vispārējs raksturojums, aprakstīti tā izplatību ietekmējošie faktori un samazināšanas iespējas. Praktiskajā daļā veikti trokšņa līmeņa mērījumi vairākos kontrolpunktos Nordeķu parkā un Dzegužkalnā, rezultātu statistiskā apstrāde veikta, lai novērtētu sezonālās un diennakts atšķirības, meteoroloģisko parametru, reljefa un attāluma ietekmi uz trokšņa izplatību.

Bachelor’s thesis “Evaluation of noise level in Rīga, Nordeķu park and Dzegužkalns gives a general description of noise pollution, influencing factors and possibilities of noise level reduction. In the practical part, noise level measurements were taken at several control points in Nordeķu park and Dzegužkalns, statistical processing of the results was performed to assess the impact of seasonal and day time differences, meteorological parameters and terrian effect of noise level.
Assessment of noise levels in Nordeķu park and Dzegužkalns (Riga)
Keywords: Vides zinātne; trokšņa piesārņojums; trokšņa mērījumi; parks; transporta troksnis; trokšņu barjera