Medikamentu uzglabāšana un utilizācija - Kaziņeca, Kira (Latvijas Universitāte, 2022)
Medikamentu uzglabāšana un utilizācija ir aktuāla mūsdienās, jo patērētāju zināšanas šajā jomā ir vājas: pacients nav informēts, kā pareizi uzglabāt medikamentus mājas apstākļos un kā pareizi tos utilizēt. Darba mērķis ir noskaidrot vai Latvijas iedzīvotāji zina, kā pareizi uzglabāt un utilizēt medikamentus, un vai viņi to dara pareizi. Bakalaura darba uzdevumi bija apkopot literatūru par medikamentu uzglabāšanu un utilizāciju, apkopot informāciju par medikamentu uzglabāšanu un utilizāciju regulējošajiem normatīvajiem aktiem Latvijā un citās valstīs, kā arī aptaujāt farmācijas speciālistus un iedzīvotājus par medikamentu uzglabāšanu un utilizāciju.

Nowadays, the storage and disposal of medicines is considered a topical issue, as consumers have insufficient knowledge of the subject: some patients are unaware of how to properly store medicines at home as well as how to dispose of them correctly. The aim of the study is to investigate whether the people in Latvia know how to store and dispose of medicines properly and whether they do it the right way. The tasks of this bachelor's thesis were to compile literature on storage and dispose of medicines, to summarize information on regulatory enactments regarding the storage and dispose of medicines in Latvia and other countries, as well as to conduct pharmacy specialists and population surveys.
Storage and disposal of medicinal products
Keywords: Farmācija; medikamentu uzglabāšana; nederīgie medikamenti; utilizācija; aptieka; farmācijas speciālisti