Hipotekārais kredīts un mājokļu pieejamības indekss Latvijā - Pundure, Arta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma „Hipotekārais kredīts un Mājokļu pieejamības indekss Latvijā”. Vairākums iedzīvotāju, kuri labklājības gados aizņēmās milzīga apjoma hipotekāros kredītus finanšu krīzes periodā cieta visvairāk. Lai nākotnē izvairītos no finanšu krīzes laikā skartajām sekām, ko izjuta kredīta izmantotāji, tika izvirzīts darba mērķis. Bakalaura darba mērķis ir pētīt un analizēt hipotekāro kredītu un mājokļu pieejamības indeksu Latvijā un Baltijā, salīdzināt iegūtos rādītājus, kā rezultātā izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus hipotekārā kredīta un mājokļu pieejamības indeksa attīstībai Latvijā. Veicot analīzi darba autore iesaka Latvijas valdībai pieņemt likumu par hipotekāro kreditēšanu, lai pasargātu kredīta ņēmējus no likumu nepilnībām. Autore darba gaitā sniedz arī citus ieteikumus. Bakalaura darba kopējais lappušu skaits–72 lpp.,kurā iekļauti 26 attēli,2 tabulas un 15 pielikumi. Atslēgas vārdi:Hipotekārais kredīts,Mājokļu pieejamības indekss,attīstība,Latvija,analīze.

The theme of the Bachelor’s thesis is „Mortgage Loan and Housing Affordability Index in Latvia”. Majority of people, who inclined in favour of the decision to borrow huge amounts of mortgage loans from the banks during the years of prosperity, suffered the most in the financial crisis period. The aim of the work was nominated in order to avoid in the future the consequences of the financial crisis, which was painfully felt by almost every user of mortgage loan. The aim of the Bachelor’s thesis is to study and analyse Mortgage loan and Housing Affordability Index in Latvia and Baltic States, compare the obtained indicators, and to draw conclusions and proposals for development of mortgage and housing affordability index in Latvia. Total number of pages of Bachelor’s thesis – 72 pages, in which 26 pictures, 2 tables, 15 appendixes are included and 54 sources of literature are used. Key words: Mortgage loan, Housing Affordability Index, development, Latvia, analysis.
Mortgage loan and Housing Affordability index in Latvia
Keywords: Vadībzinātne