Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošās darbības veicināšanas iespējas rokdarbos - Lukeviča, Zane (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma: “Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošās darbības sekmēšanas iespējas rokdarbos”. Bakalaura darba mērķis: Izzināt un analizēt vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošās darbības sekmēšanas iespējas rokdarbos. Bakalaura darba teorētiskā daļa balstās uz pedagoģiskās un psiholoģiskās literatūras analīzi par bērna radošumu, radošās darbības sekmēšanu rokdarbos. Pētījuma teorētiskā daļa balstās uz L.Priedes, D.Lieģenieces, R.Fišera, V.Hibneres, I.Freibergas, R.Bebres un citu autoru atziņām. Empīriskajā daļā iegūtie rezultāti pierāda, ka rokdarbi sekmē un attīsta vecākā pirmsskolas vecuma bērna radošumu. Izvirzītā hipotēze apstiprinājās, ņemot vērā izvirzītos nosacījumus, ka vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošās darbības rokdarbos tiek sekmēta, ja skolotājs pārdomāti izvēlas un lieto dažādus radošās darbības paņēmienus, piedāvā daudzveidīgus materiālus un uzklausa bērnu idejas. Bakalaura darba apjoms 57 lapas. Sastāv no 4 tabulām, 19 attēliem, 80 literatūras avotiem.

ANNOTION The topic of the bachelor's thesis: "Opportunities to promote creative activity of older pre-school children in handicrafts". Aim of the bachelor's thesis: To find out and analyze the possibilities of promoting the creative activity of the older pre-school age children in handicrafts. The theoretical part of the bachelor's thesis is based on the analysis of pedagogical and psychological literature on the child's creativity, promotion of creative activity in handicrafts. The theoretical part of the research is based on the findings of L.Priede, D.Lieģeniece, R.Fischer, V.Hibnere, I.Freiberga, R.Bebre and other authors. The results obtained in the empirical part prove that handicrafts bless and develop the creativity of the oldest preschool child. In confirming the hypothesis, the creative activity of older pre-school children in handicrafts is promoted, as well as the diversity of creative activity methods carefully chosen and used by teachers, offers diverse materials, and listens to children's ideas. The volume of the bachelor's thesis is 57 pages. Consists of 4 tables, 19 figures, 80 literature sources.
Opportunities of promotion of creative activity of older pre-school children in handicrafts
Keywords: Skolas pedagoģija; radošums; radošā darbība; iztēle; 5 – 7 gadus veci bērni; rokdarbi