Motivācijas sistēmu analīze un pilnveidošana mācību centrā SIA "BUTS". - Spule, Beāte (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba mērķis: noskaidrot, kā dažādi motivācijas faktori un stimuli ietekmē mācību centra „BUTS” darbinieku motivāciju un apmierinātību pašreizējos darba apstākļos. Izpētīt motivācijas teorētiskos aspektus, kas saistīti ar darbinieku motivāciju un apmierinātību, un veikt pētījumu analizējot esošās motivācijas sistēmas efektivitāti un tās pilnveidošanas iespējām. Darba teorētiskajā daļā ir apskatītas mūsdienu motivēšanas teorijas un citi motivēšanas faktori un stimuli, kas ietekmē darbinieku motivācijas sistēmu efektivitāti. Darba pētnieciskajā daļā tika veikta mācību centra darbības analīze un administratīvo darbinieku aptauja par darbinieku apmierinātību par dažādiem motivācijas ietekmējošiem faktoriem. Darba nobeigumā ir izklāstīti un interpretēti pētījuma rezultāti, izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi. Darba apjoms ir 65.lpp., tajā ir 18 attēli, 2 tabulas, 1 pielikums, kā arī 36 izmantotās literatūras avoti.

The aim of Bachelors thesis is find out how different motivational factors and incentives affect learning center „BUTS” administrative staff motivation and satisfaction in their work. Research the theoretical aspects that affects employees’ motivation and satisfaction and conduct a survey that analyses existing motivational system effectiveness and its improvement possibilities. In the theoretical part of this thesis modern motivational theories and other factors and initiatives that affect employees’ motivation are reviewed. In the practical part of this thesis author creates a survey to analyze administrative staff satisfaction and factors that affect employees’ motivation. In the conclusion the results, observation and improvement possibilities for employees’ motivational uplift of survey are presented. The bachelors thesis consist of 65 pages, 18 images, 2 tables as well as list of 36 references and 1 annexes.
Motivational systems analysis and its improvement possibilities in learning center "BUTS".
Keywords: Vadībzinātne; Darbinieku motivācija; apmierinātība; motivāciju ietekmējošie faktori; motivational factors; employee motivation