Civiltiesisko strīdu piekritība un tās ietekme uz lietu - Salaks, Ints (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba mērķis bija analizēt piekritības būtību, piemērošanu tiesu praksē un izpratni nacionālajās un citu valstu tiesībās. Veicot minētās izpētes darbības, tika konstatēts, ka pašreizējā tiesu praksē pastāv vairākas pretrunas un tiesas secinājumi pat mēdz būt viens otru izslēdzoši, tika secināts, ka regulējums, kurš reglamentē izpētāmos institūtus ir nepilnīgs salīdzinājumā ar citu valstu regulējumiem. Darba ietvarā norādīta institūtu vēsturiskā attīstība, kas ļauj izprast aktuālā regulējuma pastāvēšanas pamatus. Nodibinot norādītās problēmas, tika izdarīti secinājumi atbilstoši bakalaura darba mērķim un izvirzīti priekšlikumi, kas sekmē problēmjautājumu mazināšanos, tādā veidā, ka tiek reducēta pretrunu esamība tiesas spriedumos.

The object of the work was to analyze Jurisdiction by application of the court practice and understanding of national and other national law. Analyzing the grounds of the institutes, it was found that the current case-law of the Court of justice to the conclusion there are a number of discrepancies and even tend to be mutually exclusive, it was concluded that the framework of analyzed institutes is incomplete in comparison with other national regulations. Historical development has its place in the work, that lets you understand the basics of the existence of the current regulation. The establishment of the problems were amended, were made conclusions according to the object of the work and were made the proposals which will contribute to the reduction of issues of court decisions.
Jurisdiction of Civil legal disputes and its influence of the case
Keywords: Juridiskā zinātne; piekritība; tiesas; tiesu prakse; tiesības