Augsnes mezofauna bioloģiskajā un konvencionālajā lauksaimniecības sistēmā Aizkraukles rajonā - Strazda, Diāna (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā ir apskatīti un analizēti dati par bioloģiskām un konvencionālām lauksaimniecības saimniekošanas sistēmu veidiem, to būtiskākas atšķirības un priekšrocības. Analizēti augsnes mikroartropodi (kolembolas un augsnes ērces), kā lauksaimniecības zemju apstrādes intensitātes indikatori, un izstrādāta to pētīšanas metodika. Veikta pētījuma datu matemātiskā apstrāde un analīze ar MS Excel un SAS, GLM programmu palīdzību. Pētījums veikts Aizkraukles rajonā, kur tika izvēlēti vairāki parauglaukumi ar bioloģisko un konvencionālo saimniekošanas viediem. Darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas aprakstiem. Darbā ir 10 nodaļas, 3 tabulas, 40 attēli un 8 pielikumi. Atslēgas vārdi: bioloģiskā lauksaimniecība, konvencionālā lauksaimniecība, lauksaimniecības zemes, augsnes mikroartropodi, Collembola, Acarina.

The bachelor work includes data about organic and conventional types of agricultural management systems, it disparities and advantages have been examined and analysed in this work. There where analysed soil’s microarthropod as agricultural lands processing intensity indicators, and elaborated the methods of research. This work contains mathematical processing and analysis of research data performed with MS Excel and SAS, GLM programs. A research was done in Aizkraukles district, where were selected several sampling plots with biological and conventional management types. Work includes a theoretical and practise part’s descriptions. Work contains 10 chapter, 3 tables, 40 images and 8 annexes. Keywords: organic agriculture, conventional agriculture, soil’s microarthropods, Collembola, Acarina.
Soil Mesofauna of Biological and Conventional Agricultural Systems in District Aizkraukle
Keywords: Vides zinātne