Latvijas Republikas karogs kā konstitucionāla vērtība - Mucenieks, Dāvids (Latvijas Universitāte, 2016)
Latvijai ir īpaši nozīmīgi saprast un skaidrot, kas ir valsts konstitucionālās vērtības, lai, saskaroties ar arvien pieaugošo multikulturālismu, netiktu pazaudētas, aizmirstas un atstātas novārtā vērtības, kuras ir bijušas pamats tam, lai Latvija kļūtu par neatkarīgu valsti. Viena no vērtībām, kura tiek vismazāk skaidrota ir valsts karogs. Nebūdami skaidrībā par savas nācijas un savas valsts identitāti nav iespējams mērķtiecīgi virzīties uz priekšu un pieņemt lēmumus, kas pozitīvi veidotu nākotni. Pētījuma mērķis ir pievērst uzmanību sarkanbaltsarkanā karoga vēsturei, karoga kā valsts simbola statusam, valsts karoga normatīvajam regulējumam un tiesu praksei, kas skar Latvijas valsts karogu.

It is very important for Latvia to understand and explain what are the countries constitutional values to not lose, forget and disown the values, which helped create the democratic Latvian Republic, the midst of growing multiculturalism. One of the values that is highly forgotten to explain is the Latvian flag. Not being sure about the identity of own nation and country doesn’t help with targeted movement forward and make decisions that would have a positive impact on the future. The target of this research is to draw attention to the history of the red and white flag, the importance of the flag as country’s symbol, the regulation created for the flag and cases that involve the flag.
The Republic of Latvia's Flag as a Constitutional Value
Keywords: Juridiskā zinātne; karogs; konstitucionālas vērtības; pamatvērtības; valsts simbols