Projekts Atpūtas kompleksa "Šķilteri" izveidošana - Bagone, Inga (Latvijas Universitāte, 2008)
Uzņēmuma galvenais mērķis ir, sniedzot atpūtas kompleksa pakalpojumus, gūt peļņu. Sabiedrības pamatkapitāls – LVL 12000,-. Sabiedrības pamatdarbības vieta būs Preiļu rajonā, Vārkavas pagastā, Šķilteros, saimniecībā „Paipalas”, Latgalē. Uzņēmums paredz sniegt atpūtas kompleksa un tūrisma pakalpojumus. Plānotais atpūtas koklpeksa „Šķliteri” nodarbināto darbinieku skaits - 4 cilvēki. Atpūtas kompleksa „Šķilteri” galvenais cenu veidošanas mērķis ir nostiprināt savas pozīcijas brīvas konkurences tirgū, sasniegt plānoto ienākumu līmeni un maksimāli palielināt peļņu. Būs nepieciešami līdzekļi uzņēmuma dibināšanai, atpūtas kompleksa celtniecībai un pamatlīdzekļu, apgrozāmo un nematerialo līdzekļu iegādei, lai to visu realizētu uzņēmuma vadība ņems kredītu Hansabankā LVL 100000,- uz pieciem gadiem. Uzņēmumam ir iespēja gūt stabilu vietu tirgū.

The target of “Šķilteri” is to provide competitive quality service of recreation complex. The fixed capital of “Šķilteri” Ltd is LVL 12000 ,-, which belongs to three shareholders. The place of “Šķilteri” Ltd is in Latgale Preiļu region, Vārkava rural municipality, farm “Paipalas”. The business envisages to provide service of recreation centre and tourism. The staff of „Šķilteri” Ltd consists of 4 people. The main aim of forming price policy is to strengthen the position in competitive market, reach the planned income level, to increase the profit. To secure successful foundation, construction and functioning of the recreation centre, the Board is going to take a loan from The Hansabanka LVL 100000,- for 5 years. The enterprise has the possibility to get a stable place in the market, to expand and attract new clients, getting more profit.
The project Rest-house "Shkilteri" creation
Keywords: Finanses un kredīts