Laikrindu spektrāla analīze - Kaskevičs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tika apskatīti viendimensionālo laikrindu teorijas pamatjēdzieni. Apskatītas ARIMA procesu klases autokovariāciju ģenerējošas funkcijas un spektrālā blīvuma funkcijas. Tika definēts filtra jēdziens. Darbā apskatīti daži filtru piemēri, tai skaitā zemo frekvenču, augsto frekvenču un joslu filtri un to īpašības.Tiek apskatīta lineāro procesu klase ARIMA un tas skaitliskie raksturojumi. Darbā izklāstīti spektrālās analīzes pamati.

This diploma work describes one-dimention time series, autocavariance generating function and spectral density function of ARIMA processes, define some filter models as moving average filter, high-pass, low-pass and band-pass filters. This work discuss spectral analysis basic properties.
Spectral analysis of time series
Keywords: Matemātika