Piespēļu tehnikas apmācība U8 vecumposma futbolistiem - Tilgalis, Māris (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darbā tika apskatīts, kā uzlabojas futbola piespēļu tehnikas kvalitāte un precizitāte, integrējot treniņa procesā papildus piespēļu vingrinājumus. Tika apskatīts kā uzlabojas piespēlu tehnikas kvalitāte un stabilitāte. Kā akcentēts trenera darbs, pievēršot uzmanību piespēļu tehnikai, ietekmē piespēļu tehnikas kvalitāti un stabilitāti. Kvalifikācijas darba pētījuma mērķis ir izpētīt pustālo piespēļu ietekmējošos faktorus, strādājot ar U8 grupas bērniem. Noskaidrots, kādi aspekti apmācības metodes un mācību procesa principi ir jāievēro, lai uzlabotu rezultātu piespēles tehnikas apgūšanā un pilnveidošanā. Noskaidrot piemērotākos vingrinājumus un to pasniegšanas veidus un metodes. Darba uzdevums - palielināt vingrinājumu skaitu treniņa procesā un izpētīt, par cik tas uzlabos piespēļu tehnikas kvalitāti un stabilitāti kontrolpārbaudījumos. Darbs sastāv no ievada divām nodaļām, desmit apakšnodaļām un secinājumiem. Pirmajā nodaļā tika apskatīta futbola spēles vēsture Latvijā un pasaulē, U8 vecumposma fiziskās un psiholoģiskās īpatnības un šī vecuma bērnu galvenos pamatprincipus treniņu procesā. Kā arī futbola piespēles veidus un klasifikāciju, kustības iemaņu veidošanās un kustības apmācību posmus un U8 vecumposma mācību procesa principus un apmācības metodes. Otrajā nodaļā tiks apskatīts pētījuma autora pētījums prakses laikā. Tiks analizēti iegūtie rezultāti un tiks veikti secinājumi par pētījuma darba analīzi. Darba apjoms: 42 lapaspuse un ietver sevī 4.attēlus, 13. tabulas un 23.literatūras avotus.

The qualification work examines how the quality and accuracy of the passing technique improves by integrating additional passing exercises into the training process. The aim of the qualification work research is to study the factors influencing semi-distant passing when working with children of group U8. The task of the work is to increase the number of exercises in the training process, within the mesocycle and to investigate how it will improve the quality and stability of passing technique in control tests. The task is to find out the most suitable and interesting exercises for students. As well as the number of exercises and the number of repetitions in one workout. The work consists of two introductory chapters, ten subchapters and conclusions. In the first chapter we plan to look at the history of football in Latvia and the world. Physical and psychological characteristics of the age group. Stages of movement skills development and movement training. Principles and training methods of the U8 age learning process. As well as the importance of the pitch and the most up-to-date exercises for footballers of this age. The second includes my research during the internship. The results obtained will be analyzed. Conclusions on the analysis of the research work will also be made. Workload: 42 pages, and includes 4 images, 13 tables, 23 literature sources. Keywords: football, technical fitness, ball management, pass, half pass, training process.
Passing technique training for U8 age footballers
Keywords: Sporta zinātne; Futbols; Tehniskā sagatavotība.; Piespēle.; Pustālā piespēle.; Treniņprocess.