AKTIVITĀTES SKOLĒNU KRITISKĀS DOMĀŠANAS PRASMJU UZLABOŠANAI ANGĻU VALODAS STUNDĀS 8. KLASĒ - Zirdziņa, Anna (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kādas aktivitātes var palīdzēt attīstīt skolēnu kritiskās domāšanas prasmes angļu valodas stundās 8. klasē. Pētījuma izlases grupā tika iekļauti 12 8. klases skolēni kādā Rīgas reģiona skolā. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tika veikts gadījuma pētījums. Tika izmantotas sekojošas datu vākšanas metodes: skolēnu aizpildīta anketa gadījuma pētījuma sākumā un beigās, lai iegūtu skolēnu pašvērtējumu, skolēnu rakstisko darbu analīze un skolotāja refleksijas. Pētījuma laikā izstrādātie uzdevumi veicināja skolēnu kritiskās domāšanas prasmju pašnovērtējuma paaugstināšanos, uzlabojot spējas informācijas izvērtēšanā, argumentu veidošanā, alternatīvu viedokļu izskatīšanā, efektīvā komunikācijā un refleksijā.

The Bachelor’s Thesis aims to research what activities can help develop students' critical thinking skills in the English language lessons in Grade 8. The research was carried out with a sample group of 12 Grade 8 students in a school in the Riga region. To achieve this aim, a case study was carried out. The following data collection methods were used: a questionnaire completed by students at the beginning and at the end of the case study to gather their self-evaluations, analysis of students' written works, and teacher’s reflections. The activities designed during the study led to improvements in students' self-evaluation of their critical thinking skills, with enhanced abilities in information assessment, argument construction, considering alternative perspectives, effective communication, and self-reflection.
ACTIVITIES FOR IMPROVING STUDENTS’ CRITICAL THINKING SKILLS IN ENGLISH LANGUAGE LESSONS IN GRADE 8
Keywords: Izglītības zinātnes; kritiskā domāšana; 8.klases skolēni; pašvērtējums; analīze; debates