Patēriņa kredīta analīze Latvijā - Zeibote, Eva (Latvijas Universitāte, 2014)
Pēdējos gadus Latvijas tirgū parādījušas kreditēšanas iestādes, kas patērētājiem izsniedz patēriņa kredītu bez iepriekšējas klienta maksātspējas pārbaudes. Tā kā izsniedzot kredītus pastāv liels risks, ka kredīts netiks atmaksāts laikā, aizdevuma procenti šiem iespēju kredītiem ir nesamērīgi augsti. Lai gan patērētāju skaits, kuri izmanto šī kredīta iespējas, ir liels, normatīvajos aktos, kas regulē kreditēšanas tirgu ir vairākas nepilnības, kuru rezultātā cieš patērētājs. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz finanšu sektora darbības rādītāju analīzi un normatīvajiem aktiem, kas regulē kredītu izsniegšanas kārtību, kā arī aptaujājot patērētājus, identificēt patēriņa kredīta izsniegšanas kārtības trūkumus Latvijas likumdošanā un izstrādāt priekšlikumus to uzlabošanai. Darba izpētes laikā tika aprakstītas problēmas, kas skar kreditēšanas tirgu, kā arī piedāvāts risinājums.

In recent years Latvia’s market has shown appearance of many credit institutions that hands out consumer credit without prior customer's solvency test. Whereas the issue of the credits, there is a high risk that the loan will not be repaid. Although the number of consumers who use this credit opportunities is a large, regulatory enactments that regulate the lending market has several shortcomings, of which consumers are suffering as a result. The objective of the bachelor work is on the basis of an analysis of the performance of the financial sector and the regulatory enactments regulating the procedures for the issuance of credit, as well as the procedures for the issue of consumer credit, is to identify shortcomings in the Latvian legislation and to formulate proposals based on consumers opinions to improve it. During research the problems which affect the credit markets were described, as wel
Consumption credit analysis in Latvia
Keywords: Ekonomika