Latvijas hipotekārā kredītsistēma un tās atbilstība ES investīciju direktīvām - Sokolova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba tēma ir “Latvijas hipotekārā kredītsistēma un tās atbilstība ES investīciju direktīvām “. Šī darba mērķis ir, pamatojoties uz Latvijas hipotekāras kreditēšanas situācijas un tās atbilstību ES investīciju direktīvām izpēti, izstrādāt ieteikumus hipotekārās kreditēšanas sistēmas pilnveidošanai Latvijā. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām un 10 apakšnodaļām. 1. Darba nodaļa tiek apskatīti hipotekārās kreditēšanas būtība, jēdziens, klasifikācija un tās problēmas un attīstības perspektīvas. 2. Nodaļa tiek veltīta Latvijas likumu un citu normatīvo aktu izpētei attiecībā uz hipotekāro kreditēšanu. Darba 3 nodaļa veikta hipotekārās kreditēšanas analīze, veicot kredītiestāžu piedāvājumu salīdzinājumu, kā arī tika izstrādāta aptauja par iedzīvotāju attieksmi pret hipotekāro kreditēšanu un to rezultātu apkopošana. Pamatojoties uz diplomdarba veikto analīzi, tika izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi hipotekārās kreditēšanas sistēmas attīstības veicināšanai Latvijā. Darba procesā, veicot hipotekārās kreditēšanas sistēmas analīzi, tika izdarīti secinājumi, ka hipotekāro kreditēšanas sistēmu ietekme ļoti daudz dažādu faktoru, tādu ka iedzīvotāju dzīves līmenis, nekustamā īpašuma tirgus, ekonomiska situācija valstī un citi nemazāki svarīgi faktori. Atslēgvārdi: hipotekārā kreditēšanas sistēma, hipotekārā kreditēšana, Eiropas Savienības direktīva, Latvijas ekonomika, iedzīvotāju labklājība, nekustamais īpašums.

The theme of the diploma thesis is Mortgage Lending System in Latvia and Its Conformity to the EU Investment Guidelines. The objective of the thesis is to develop recommendations for the improvement of the mortgage lending system in Latvia based on the research of the mortgage lending situation in Latvia and its conformity to the EU investment guidelines. The diploma thesis consists of 3 chapters and 10 sub-chapters. The 1st chapter of the thesis contains the description of the essence, concept, classification of the mortgage lending and its problems and development prospects. The 2nd chapter presents the research of Latvian laws and other regulatory enactments related to the mortgage lending. In the 3rd chapter the author analyzes the mortgage lending, comparing offers of credit institutions, and presents a survey of how the citizens perceive the mortgage lending and summarizes its results. On the basis of the analysis made in the diploma thesis, the author made conclusions and developed suggestions for the promotion of the development of the mortgage lending system in Latvia. Analyzing the mortgage lending system in the course of work, the author has made the conclusion that the mortgage lending system is influenced by numerous factors, such as human wellbeing, real estate market, economic situation in Latvia and other important factors. Key words: mortgage lending system, mortgage lending, European Union guidelines, Latvian economy, human wellbeing, real estate.
Latvian mortgage credit system and its couformity to the EU investment guidelines
Keywords: Ekonomika; hipotekārā kreditēšanas sistēma; hipotekārā kreditēšana; Eiropas Savienības direktīva; Latvijas ekonomika; iedzīvotāju labklājība