Magnētiskās rezonanses optimāla protokola izvēle ceļa locītavas diagnostikā - Puče, Ivars (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījuma „Magnētiskās rezonanses optimāla protokola izvēle ceļa locītavas diagnostikā” pamatā ir medicīniskās un tehniskās literatūras analīze par anatomiju, magnētiskās rezonanses izmeklēšanas metodi, parametriem, kvalitātes kritērijiem, standartiem un praksē izmantojamiem izmeklēšanas protokoliem. Tika izvirzīts mērķis noskaidrot un izveidot optimālu protokolu ceļa locītavas diagnostikā ar magnētiskās rezonanses metodi. Bakalaura darbā izmantota teorētiskās literatūras analīze un kvalitatīvā pētniecības metode, izvērtējot 100 ceļa locītavas izmeklējumus un nosakot optimāli nepieciešamo izmeklēšanas protokolu. Bakalaura darbā analizēti un izmantoti 27 literatūras un interneta avoti angļu, latviešu un krievu valodās. Tēmas vizuālai atspoguļošanai izmantoti 38 attēli, 13 diagrammas, 3 tabulas un 11 pielikumi. Atslēgvārdi: magnētiskā rezonanse, ceļa locītava, diagnostika, protokols

Research, "Magnetic Resonance Protocol optimal choice in knee diagnosis" is based on the medical literature and technical analysis of the anatomy, MRI should be the method of characteristics, quality criteria, standards and practice protocols for use in the investigation. Set the objective to find and establish a general protocol for optimal knee in diagnostic magnetic resonance. Bachelor work is represented in the theoretical literature analysis and qualitative research method, looking at 100 knee examinations and drawing conclusions on the optimum possible investigation protocol. 27 literature and Internet sources in English, Latvian and Russian are analysed in this research. Topics visual images used to illustrate 38, 13 charts, tables 3 and 11 annexes. Keywords: magnetic resonance imaging, knee, diagnosis, protocol
Optimum choice of magnetic resonance protocol in diagnostics for knee
Keywords: Medicīna