SIA „Spaineta Latvija” grāmatvedības organizācijas novērtējums un pilnveidošanas iespējas - Kramiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2011)
Kristīnes Kramiņas diplomdarba „SIA “Spaineta Latvija” grāmatvedības organizācijas novērtējums un pilnveidošanas iespējas” mērķis ir novērtēt grāmatvedības darba organizāciju un sniegt priekšlikumus tās pilnveidošanai SIA „Spaineta Latvija”. Izejot no darba mērķa tika risināti šādi darba uzdevumi: 1.Izvērtēt grāmatvedības darba organizācijas veikšanu SIA „ Spaineta Latvija”. 2.Raksturot grāmatvedības likumdošanas normatīvo bāzi. 3.Raksturot SIA „ Spaineta Latvija” saimniecisko darbību un tās attīstību. 4.Novērtēt aktīvu, pasīvu uzskaites un finanšu pārskatu sagatavošanas organizāciju SIA “Spaineta Latvija”. 5.Izvirzīt priekšlikumus SIA „Spaineta Latvija” grāmatvedības organizācijas pilnveidošanai. Darba pirmās nodaļas uzdevums ir veikt uzņēmuma grāmatvedības organizācijas izvērtējumu. Otrajā nodaļā ir raksturota SIA „Spaineta Latvija” pamatdarbība, piedāvātie pakalpojumi un uzņēmuma attīstība. Darba trešajā daļā ir novērtēta SIA „Spaineta Latvija” aktīvu un pasīvu grāmatvedības uzskaites organizizācija, kā arī finanšu pārskatu sagatavošana. Savukārt, diplomdarba beigās, pamatojoties uz iepriekšējās nodaļās veikto analīzi tiek doti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi SIA “Spaineta Latvija” grāmatvedības organizācijas uzlabošanas iespējām. Diplomdarbs izstrādāts uz 60 lappusēm, ietverot 10 attēlus, 4 tabulas un 13 pielikumus. Darbā izmantoti 23 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: grāmatvedības organizācija, grāmatvedības dokumenti, finanšu uzskaite

SUMMARY The goal of K.Kramina’s thesis, “Assessment of Spaineta Latvija, Ltd. Accounting Practices and Improvement Possibilities” is to assess accounting management and provide recommendations for improvement at Spaineta Latvija, Ltd. In line with the goal, the following tasks were addressed: 1.Assessing accounting management at Spaineta Latvija, Ltd. 2.Defining accounting regulatory framework. 3.Characterizing Spaineta Latvija, Ltd. business activities and business development. 4.Assessing active and passive record-keeping and financial report preparation at Spaineta Latvija, Ltd. 5.Providing recommendations for improvement of accounting practices at Spaineta Latvija, Ltd. The task of the first chapter is to perform assessment of accounting practices at Spaineta Latvija, Ltd. The second chapter characterizes the principal activity of Spaineta Latvija, Ltd., services provided, and company development. The third chapter deals with active and passive record-keeping management as well as financial report preparation. Based on the analysis made in previous chapters, the final chapter of the thesis draws conclusions and provides recommendations for improvement possibilities of Spaineta Latvija, Ltd. accounting practices. Thesis prepared on 60 pages, including 10 images, 4 tables, and 13appendices. The thesis uses 23 bibliographic sources. Keywords: accounting management, accounting documents, financial accounting
SIA "Spaineta Latvia" in the assessment of the organization and improve their
Keywords: Ekonomika