Franšīzes attīstība Latvijā - Naghiyev, Ruslan (Latvijas Universitāte, 2012)
Autora darba tēma ir „Franšīzes attīstība Latvijā”. Autors savā darbā aprakstīs franšīzes vēsturiskus aspektus pasaulē un Latvijā, kad uzņēmēji sāka darboties ar franšīzi un kā tā sāka attīstīties pasaulē un Latvijā. Autors aprakstīs franšīzes līgumu, tās veidus, objektus, subjektus, minēs kompānijas kas darbojas Latvijas tirgū un viņu pieredzi. Minēs pēc kādiem normatīviem aktiem franšīze darbojas. Aprakstīs trīs pazīstamākus uzņēmumus kas darbojas pēc franšīzes līguma un viņu veiksmes stāstus, grafikos parādīs kā pēc gadiem franšīze kļūst attīstīta, kādās sfērās, kurās valstīs. Līdz ar to būs redzams kādi franšīzei ir plusi un mīnusi. Darbā autors vēlās paradīt cik attīstīts Latvijā kļūst franšīzes bizness un cik veiksmīgi tas darbojas Latvijas tirgū. Darbs varētu būt izmantojams visiem ieinteresētiem studentiem un topošiem uzņēmējiem, kuriem ir vēlme dziļāk uzzināt par franšīzi un to praktisko pielietojumu Latvijā. Atslēgas vārdi: franšīze, franšīzes vēsture, franšīzes priekšrocības un trūkumi, Stenders, Maija

Franchising development in Latvia is the main thesis of this work. The author has described the historical aspects of franchising worldwide and in Latvia, mentioning the time enterpreneurs started working with franchise and how it was developing in the world and in Latvia. The author stipulates franchise agreement and its types, objects, subjects as well as mentions companies which operate in the Latvian market and tells about their experience. The author will as well point out the legislative acts acording to which franchising has to operate. There will be descriptions of three well-known enterprises which operate franchising and their success stories, there will be graphs presenting the development of franchising throughout the years, the spheres where it operates as well as the countries. This all will show the pluses and minuses of franchising. The author aims to demonstrate the level of development of the franchising business in Latvia and how successfully it is operating in Latvia. This work can be used by all interested students and future enterpreneurs who are interested to learn more about franchising and its practical realisation in Latvia. Key words: franchise, franchising history, franchising advantages and downsides Stenders, Maija
Franchssing development in Latvia
Keywords: Ekonomika