Eksperimentālā vārdu un teikumu atkārtošanas testa veidošana - Krasovska, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2017)
Šī bakalaura darba mērķis bija izstrādāt eksperimentālo Vārdu un teikumu atkārtošanas testa stimula materiālu krievu valodā un veikt pētījumu testa aprobācijai mazā izlasē (15 – 20 cilvēki). Bakalaura darba ietvaros tika izvirzīti 4 pētījuma jautājumi par izstrādātās metodes psihometriskajiem aspektiem: 1) iekšējo saskaņotību, 2) satura validitāti, 3) kriteriālo validitāti, 4) pantu psihometriskajiem radītājiem. Jaunizveidota testa pirms pilotāžas pētījumā piedalījās 17 respondenti no vispārizglītojošo pamatskolu otro klašu skolēniem, kuru vecums ir robežās no 8.1 līdz 9.8 gadi, 47.1 % ir meitenes. Tika secināts, ka izstrādātais testa stimula materiāls ir ticams un tam tika apstiprināta satura validitāte. Līdz ar to var rekomendēt turpmāk veikt šī testa pilotāžas pētījumu.

The aim of this bachelor work was to develop content material for experimental word and sentence repetition test in Russian language, as well as to make research for this material approbation in small sample group of 15 – 20 people. This bachelor work propounds 4 research questions about psychometric aspects of a developed method : 1) internal consistency, 2) content validity, 3) criterion validity, 4) psychometric parameters of items. Developed test material was approbated on a sample group of 17 respondents from 2nd classes of primary school, aged 8,1 - 9,8 years, from whom 47,1% were girls. It was concluded that developed test content material is reliable and content validity of test material was proved. Based on this it can be recommended to execute test pilot research.
Development of Experimental Word and Sentence Repetition Test
Keywords: Psiholoģija; afāzija; valodas traucējumi; testa ticamība (iekšējā saskaņotība); satura validitāte; validitāte pēc kritērija