SIA "Rūjienas saldējums" produkcijas virzīšana ASV tirgū - Lipe, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „SIA „Rūjienas saldējums” produkcijas virzīšana ASV tirgū”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt ASV saldējuma tirgu un konkurences situāciju tajā. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām. Darba teorētiskajā daļā tiek aplūkoti produktu virzīšanas teorētiskie aspekti. Darba autors ir iepazinies ar dažādiem produktu virzīšanas veidiem,lai šīs zināšanas izmantotu,izstrādājot „Rūjienas saldējums” produkcijas virzīšanas pasākumus. Darba otrajā daļā ir dots īss uzņēmuma raksturojums, kā arī identificētas tā stiprās un vājās puses. Darba trešā daļa ir veltīta ASV tirgus apskatei, lai uzņēmumam būtu vieglāk realizēt izvēlēto stratēģiju. Ceturtajā nodaļā darba autors ir izstrādājis uzņēmuma produkcijas virzīšanas pasākumus ASV tirgū. Darba noslēgumā ir izdarīti secinājumi par darbā aplūkotajām problēmām un izstrādāti priekšlikumi „Rūjienas saldējums” produkcijas efektīvākai virzīšanai ASV tirgū.

Bachelor's thesis: "SIA "Rūjienas saldējums" product promotion in the U.S. market." Bachelor thesis is to explore the U.S. ice cream market and the competitive market. Thesis consists of four chapters. Theoretical part deals with theoretical aspects of product promotion. The author is familiar with the different types of product promotion to translate this knowledge into the development of "Rūjienas saldējums" product promotion activities. Second part provides a brief description of the company, as well as identifies its strengths and weaknesses. Third part is dedicated to the U.S. market for viewing for a company to make it easier to implement the chosen strategy. In the fourth chapter, the author has developed the company product promotion activities in the U.S. market. In the final phase has been learned from the work of the issues covered and developed proposals "Rūjienas saldējums" production more efficient propulsion in the U.S. market.
SIA "Rūjienas saldējums" Product Promotion in the U.S.Market
Keywords: Vadībzinātne