Prezidentūras ES Padomē dienas kārtības veidošana: Latvijas prezidentūras pasākumu izglītības jomā piemērs - Tkačuka, Karīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbs "Prezidentūras ES Padomē dienas kārtības veidošana: Latvijas prezidentūras pasākumu izglītības jomā piemērs" ir veltīts Latvijas prezidentūras ES Padomē lomai izglītības jomas pasākumu dienas kārtību veidošanā. Darba hipotēze ir "Prezidējošai valstij ir noteicoša loma prezidentūras pasākumu dienas kārtības veidošanā" kas apstiprinās daļēji, jo prezidentūras dienas kārtības veidošanā piedalās arī Eiropas Komisija un ES dalībvalstis. Darba mērķis - izvērtēt Latvijas prezidentūras izglītības jomas pasākumu saturisko un organizatorisko dienas kārtību veidojošās institūcijas un notikumus, un izstrādāt priekšlikumus prezidentūras laikā iegūto zināšanu, prasmju un kompetences izmantošanai izglītības sistēmas politikas mērķtiecīgai attīstībai - tiek sasniegts darba gaitā ar literatūras, tiesību aktu un interviju palīdzību. Atslēgvārdi: prezidentūra ES Padomē, Latvijas prezidentūra, dienas kārtība, izglītības joma.

Master's thesis "The Presidency of the Council of the EU agenda-setting: example of the Latvian Presidency's events on education" is devoted to the agenda-setting role of the Latvian Presidency of the Council of the EU on events on education. Hypothesis is as follows: "Presidency has a decisive role on the event agenda-setting" which is partially approved, as in the agenda-setting process participates as well the European Commission and the EU member-states. The aim of the thesis is to evaluate the Latvian Presidency's event organizational and content agenda-setting institutions and occurrences, as well to develop guidelines for educational system advancement based on the knowledge, competencies and skills attained on the time of Presidency. Aim is achieved by literature, legislation and interviews analysis. Keywords: Presidency of the Council of the EU, Latvian Presidency, agenda-setting, education field.
The Presidency of the Council of the EU agenda-setting: example of the Latvian Presidency's events on education
Keywords: Vadībzinātne; prezidentūra ES Padomē; Latvijas prezidentūra; dienas kārtība; izglītības joma