Celtniecība Latvijas teritorijas apmetnēs neolītā un bronzas laikmeta sākumā - Pole, Dita (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Celtniecība Latvijas teritorijas apmetnēs neolītā un bronzas laikmeta sākumā” mērķis ir noskaidrot celtniecības attīstību pētāmajā laika posmā, kā arī noskaidrot un salīdzināt kāda bijusi celtniecība dažādos Latvijas teritorijas reģionos. Celtniecības palieku analīze un salīdzinājums ļauj iepazīties ar pirmatnējās celtniecības pamatprincipiem, kas palīdz veidot priekšstatu par seno apmetņu plānojumu, struktūru un seno cilvēku dzīvesveida rekonstruēšanu. Iegūtie rezultāti galvenokārt balstās uz arheoloģisko izrakumu pārskatiem un no tiem iegūtajiem materiāliem par celtniecību attiecīgajā laika posmā. Literatūrā šī tēma aplūkota daļēji. Pētījuma rezultāti parāda attiecīgā laika posma celtniecības attīstības gaitu, tās atšķirības un līdzības dažādos Latvijas teritorijas reģionos.

The aim of Bachelor's thesis "Construction of Neolithic and early Bronze age settlements in the territory of Latvia" is to clarify the development of construction in the Neolithic and Early Bronze age period, as well as identify and compare construction of different Latvian regions. Construction trace analysis and comparison allow us to find out the basic principles of primitive construction. It would help to build a picture of the ancient settlements structure and layout. It allow us to reconstruct ancient human lifestyle. The results are mainly based on archaeological surveys and derived materials for construction during the researched period. In literature this issue view only partly. The study results indicate the period of construction developments, the similarities and differences in various regions of the territory of Latvia.
Construction of Neolithic and early Bronze age settlements in the territory of Latvia
Keywords: Vēsture