Teātra blog-recenzijas žanra īpatnības - Žuravļova, Darja (Latvijas Universitāte, 2019)
Šajā pētnieciskajā darbā veikts apraksts un piedāvāta salīdzinošā analīze divu teātra kritiķu blog-recenzijās. Autors pēta teātra blog-recenzijas žanra iezīmes pēc speciāli izstrādātas shēmas, izceļot galvenās iezīmes blog-recenzijām, salīdzinot to ar klasiskajām recenzijām. Īpaša uzmanība darbā tiek pievērsta teatrālo recenziju realizācijā autora taktikai, tādai, kā informācija par recenzēto izrādi, pirmavota citēšana, citu viedokļu izpētīšana, pārstāsts, paralēļu izmantošana, apvienošanās ar lasītāju un novērtējums. Šis pētnieciskais darbs ir paredzēts filoloģijas speciālistiem, žurnālistiem un blogeriem, kuri ir ieinteresēti blog-recenzijas specifikā un šī žanra īpatnībās.

This thesis describes and analyses the blog reviews made by two theatre critics. The author researches peculiarities of the theatre blog-review genre based on a special scheme in order to identify various distinctive features between blog-reviews and traditional reviews. A special emphasis of the thesis is given to the realisation of blog-review tactics such as information about the performance, use of quotes, references to somebody’s opinions, retelling, use of parallels, merge with reader and an assessment. The work might be of interest to philologists, journalists and bloggers whose are interested in the peculiarities of the theatre blog-review genre.
Peculiarities of the Genre of the Theatre Blog-Review
Keywords: Valodniecība; блог-рецензия; блог; театральная рецензия; театральная блог-рецензия; публицистика