Politiskā kultūra Baltijas valstīs pirms un pēc ekonomiskās krīzes - Rušmane, Krista (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba nosaukums ir "Politiskā kultūra Baltijas valstīs pirms un pēc ekonomiskās krīzes". Darba mērķis ir izpētīt politiskās kultūras attīstību - Latvijā, Lietuvā un Igaunijā - pirms un pēc ekonomiskās krīzes, laika posmā no 2002. gada līdz 2008. gadam un pēc 2011. gada. Dotais pētījums tiek veikts, balstoties uz Pītera Vihalema, Marju Lauristines un Ivara Tallo izstrādāto triju posmu politiskās kultūras attīstības modeli, analizējot posmu identificējošo kritēriju attīstības līmeni. Kritēriju analīze veikta darba pētniecības daļā. Darba gaitā iegūtie rezultāti norāda uz to, ka politiskā kultūra Baltijas valstīs gan pirms, gan pēc ekonomiskās krīzes bija attīstījusies līdzīgi. Atslēgvārdi: politiskā kultūra, ekonomiskā krīze, demokratizācija, Baltijas valstis.

Master's thesis "Political Culture before and after the economic crisis in the Baltic States " offers an analysis of the development of political culture in Latvia, Lithuania and Estonia in the period from year 2002 until 2008 and after year 2011. The theoretical framework of thesis is based on the approach of Peeter Vihalemm, Marju Lauristin and Ivar Tallo devised for assessing political culture through three stage model. Analysis of the criteria that identifies the model is presented in the empirical part of thesis. Results indicate that after the economic crisis the political culture in Baltic states has developed in alike manner. Keywords: political culture, economic crisis, democratization, Baltic states.
Political Culture before and after the economic crisis in the Baltic States
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)