Apkaimju sasniedzamība ar sabiedrisko transportu Rīgā un tās nozīme vides kvalitātes uzlabošanā - Sīle, Ieva (Latvijas Universitāte, 2011)
Rīgā ceļu satiksmes infrastruktūrā tiek ieguldīta milzīga nauda, taču tā vairāk ir orientēta uz privātā autotransporta attīstību. Pēdējos gados tiek īstenota Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģija, kuras mērķis ir atslogot esošo centru, izveidojot vairākus pilsētas vietējos centrus. Bakalaura darbā tiek apskatīta literatūra par laba sabiedriskā transporta un ērtas pilsētas jēdzieniem, gūts priekšstats par kvalitatīvu apkaimi un pilsētu centrisko struktūru. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt apkaimju savstarpējo sasniedzamību ar sabiedrisko transportu, un izvērtēt tās nozīmi vides kvalitātes jomā. Kopējais darba apjoms ir 46 lappuses, darbs sastāv no 3 nodaļām un to papildina 3 tabulas, 12 attēli un 10 pielikumi. Atslēgas vārdi: gaisa kvalitāte, sasniedzamība, apkaime, centriskums

A lot of money has been invested to improve the road infrastructure in Riga, but the problem is that it’s more oriented towards development of the private motor transport system. In recent years there is introduced Riga's long-term development strategy, which aims to make Riga polycentric creating a number of local urban centers instead of staying monocentric. In the Bachelor paper there is discussed about meanings of effective public transport system, cities within reach and the concept of a good neighbourhood. Bachelor paper’s aims are investigation of public transport accessibility to different neighbourhoods in Riga and evaluating its importance on air quality. Total volume of bachelor’s paper is 46 pages, work incorporates 3 chapters, 3 tables, 12 graphics and 10 appendixes. Keywords: air quality, accessibility, neighourhood, centricity
Accessibility of neighbourhoods in Riga by public transportation and the impact on urban environmental quality
Keywords: Vides zinātne