Čečenijas karu ietekme uz drošības situāciju reģionā mūsdienās - Kazina, Diāna (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs apskata kā Čečenijas kari ietekmē mūsdienu drošības situāciju reģionā. Kaut arī maģistra darbs ir vairāk vērsts uz vēsturisko notikumu apskatu un analīzi, tas ir nepieciešams, lai pilnvērtīgi izprastu mūsdienu situācijas kontekstu. Autore secina, ka pretēji vispārpieņemtajam uzskatam, ka Pirmais Čečenijas karš bija sekulārs un nacionālistisku mērķu vadīts, patiesībā jau tad iezīmējās čečenu sabiedrības reliģiskā radikalizācija. Darbā tiek apskatītas arī līderības teorijas, lai novērtētu līderu ietekmi uz sabiedrības radikalizāciju gan pirms, gan pēc Čečenijas kariem.

The Master’s thesis reviews how the Chechen wars influence the current security situation in the region. While the thesis is more oriented towards historical event review and analysis, it is necessary to fully understand the context of the state of play in the region nowadays. The author draws attention that contrary to the popular belief that the First Chechen War was fully secular and based on nationalistic aims, the religious radicalisation of the society was already taking place. The thesis also reviews leadership theories in order to evalute the influence of leaders on the radicalisation of the society before and after the Chechen wars.
The Influence of Chechen wars to the security affairs in the region nowadays
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); radikalizācija; terorisms; islamizācija; Čečenija; karš