Politiskā līdzdalība Eiropā: salīdzinoša analīze - Ņikišins, Jurijs (Latvijas Universitāte, 2016)
Promocijas darbs “Politiskā līdzdalība Eiropā: salīdzinoša analīze” veltīts politiskās līdzdalības un tās faktoru salīdzinošajai izpētei Eiropas sociālā pētījuma dalībvalstīs. 1. – 5. nodaļās aplūkotas politiskās līdzdalības konceptualizācijas problēmas, galvenās pieejas politiskās līdzdalības pētniecībā, veikts pasaules nozīmīgāko pētījumu pārskats un analizēts katra pētījuma pienesums, analizētas četras politisko līdzdalību skaidrojošās teorijas un uz to pamata formulētās pētījuma hipotēzes, kā arī apskatītas un izvērtētas esošās politiskās līdzdalības veidu tipoloģijas. 6.nodaļā aprakstīta pētījuma metodoloģija – raksturota pētījuma izlase un pamatota analīzes pamattehnika (loģistiskā regresija). 7.nodaļa veltīta empīrisko datu analīzei, bet 8.nodaļa noslēdz promocijas darbu ar teorijas un empīriju integrējošiem secinājumiem.

The objective of the PhD thesis “Political Participation in Europe: A Comparative Analysis” is comparative research of political participation and its factors in countries participating in the European Social Survey. Chapters 1 – 5 examine the conceptualization of political participation and its problems, main empirical approaches to studying participation, review major studies on the topic and discusses each study’s contribution to the field, analyze four theories explaining participation and research hypotheses derived from them, as well as review and assess existing typologies of participation. Chapter 6 describes the PhD study’s methodology (including sample characteristics and logistic regression as the primary analytic technique). Chapter 7 deals with empirical data analysis, whereas Chapter 8 concludes the thesis by integrating theoretical foundations with empirical findings.
Political Participation in Europe: A Comparative Analysis
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Socioloģija; Socioloģija, politoloģija un antropoloģija; politiskā līdzdalība; postkomunisms; vērtības; loģistiskā regresija