Ekociemats kā kultūrvides elements: ekotehnoloģiju perspektīva - Rubane, Inta (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba „Ekociemats kā kultūrvides elements: ekotehnoloģiju perspektīva” mērķis ir izstrādāt priekšlikumu paketi ekociematu attīstībai Latvijā. Izmantojot literatūras analīzes, un empīriskā pētījuma – intervēšanas, anketēšanas un novērojuma metodes, iegūta informācija par ekociematiem kā ilgtspējīgas attīstības principu praktiskās realizācijas piemēriem miniatūrā sabiedrībā – kopienā, to sociāli-psiholoģiskajiem aspektiem un ekotenoloģiskās pieejas izpausmēm dzīvesveida realizācijā. Balstoties uz ekociematu kustības veidošanās procesa pasaulē un Latvijā priekšnosacījumu, sasniegumu, problēmu un attīstības iespēju analīzi, tika izstrādāta priekšlikumu pakete ekociematu attīstībai Latvijā, kas var tikt izmantota, lai veicinātu ilgtspējīgu kopienu attīstību lauku kultūrvidē.

The aim of Master's paper "Ecovillage within Cultural Environment: Ecotechnological Perspective" is to develop a package of proposals on the development of ecovillages in Latvia. Through analysis of the literature and empirical research - interviews, questionnaires and observation methods was obtained information on ecovillages as a sustainable development practical realization examples in a miniature society - the community, the socio-psychological aspects and ecotechnological approaches to lifestyle realization. Based on the analysis of ecovillage movement formation in the world and Latvia, preconditions, achievements, problems and development opportunities was designed package of proposals on the development of ecovillages in Latvia, which can be used to promote sustainable community development in rural cultural environment.
Ecovillage within Cultural Environment : Ecotechnological Perspective
Keywords: Vides pārvaldība