Superparamagnētisku stīgu dinamika un tās skaitliska modelēšana - Jegunovs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā tiek apskatīti superparamagnētisku stīgu skaitliskās modelēšanas algoritmi. To testēšanai tiek salīdzināti skaitliski iegūtie perturbāciju inkrementi ar teorētiski atrastajiem un noteikta rezultātu atkarība no režģa punktu skaita. Izmantojot superparamagnētiskas stīgas modeli izveidots stīgas ar pārnēsājamu kravu fizikālais modelis.

The study implies testing of the numerical modelling algorithm of supermagnetic filaments. For this purpose the author has created an algorithm which compares numericaly obtained pertrubation increments with those obtained theoretically and defines dependance of the results on the amount of points on the mesh. Using supermagnetic filaments model the author has created a model for a filament with transferrable physical load.
Superparamagnetic filaments dynamics and its numerical simulation
Keywords: Fizika