Automatizēta testēšana, izmantojot Selenium un Jenkins rīkus - Rakovs, Vitālijs (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā ir apskatīta tīmekļa lietotņu automatizēta testēšana. Darbs sastāv no divām daļām: teorētiskā un praktiskā. Teorētiskajā daļā tiek aprakstīta testēšanas klasifikācija, automatizētas testēšanas definīcija, uzdevums un plānošana, tiek aprakstīti rīki un vides konfigurācija, kas nepieciešama automatizētai testēšanai. Praktiskajā daļā ir aprakstīta automatizētās testēšanas pielietojums reālā projektā, problēmas, ar kurām darba autors saskāries strādājot pie projekta, un izvēlētā risinājuma pamatojums. Darbā ir noskaidrots, kādus rīkus labāk izvēlēties automatizētai testēšanai noteiktā gadījumā un kādus rīkus izvēlēties labākai projekta pārvaldībai. Darba mērķis ir parādīt projekta risinājumu regresijas testēšanas veikšanai un iepazīstināt lasītāju ar testēšanas pamatjēdzieniem. No darba var iegūt idejas līdzīgu projektu izstrādei, kādu struktūru izvēlēties, kādas problēmas sagaidīt, un kā tās atrisināt.

This work is related to applications automatic testing. Work consists of theoretical and practical parts. In theoretic part testing classification, definition of automatic testing, its tasks and planning, tools and configuration of environment are described. Practical part of this work describes the uses of automatic testing in real projects, problems, that the author has encountered during this project, as well as vision of solution. As a result, author points to the tools, that are most suitable for usage in certain situations, and which tools should be chosen for better project management. Aim of this work is to show project solution for regression testing usage and to introduce the reader with main concepts of testing. Bachelor work can be used as a reference for working with similar projects.
Automation testing using Selenium and Jenkins tools
Keywords: Datorzinātne; automatizēta testēšana; regresijas testēšana; Selenium; Jenkins