Francijas un Latvijas attiecības kultūras dialoga kontekstā 21. gadsimtā - Ansone, Marija Estere (Latvijas Universitāte, 2023)
Šajā bakalaura darbā aplūkots Latvijas un Francijas starpkultūru dialogs 21. gadsimtā. Ar interviju palīdzību tika mēģināts noskaidrot, vai Latvijas-Francijas starpkultūru dialogs 21. gadsimtā ir veiksmīgs. Pētījuma mērķis bija dziļāk izpētīt Latvijas un Francijas starpkultūru attiecības un to norisi. Pētījuma rezultāti atklāj, ka Latvijas-Francijas starpkultūru dialogs ir veiksmīgs, taču lielākais ieguldījums ir no Francijas puses. Latvijas kultūras ārpolitika ir vāja, jo tai nav skaidrs redzējums, kā tā vēlas sevi prezentēt ārzemēs. Darba rezultāti varētu noderēt veiksmīgāka starpkultūru dialoga tālākajai norisei.

This bachelor thesis deals with the intercultural dialogue between Latvia and France in the 21st century. Through interviews, we tried to find out whether the Latvian-French intercultural dialogue is successful in the 21st century. The aim of the research was to explore intercultural relations between Latvia and France and how they are conducted. The results of the study show that the Latvian-French intercultural dialogue is successful, but that the biggest contribution comes from France. Latvia's cultural foreign policy is weak because it does not have a clear vision of how it wants to present itself abroad. The results of this work could be useful for a more successful intercultural dialogue in the future.
Franco-Latvian relations in the framework of cultural dialogue in the XXI century
Keywords: Valodniecība; starpkultūru dialogs; starpkultūru sakari; kultūras diplomātija; cultural diplomacy; intercultural dialogue