Saimnieciskās darbības analīze un izpēte VSIA “Latvijas Televīzija” - Staļģe, Gerda (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba tēma ir Saimnieciskās darbības analīze VSIA „Latvijas Televīzija”. Maģistra darba mērķis ir veikt VSIA „Latvijas Televīzija” saimnieciskās darbības analīzi un sniegt ieteikumus tās finanšu darbības uzlabošanai. Darba sastāv no ievada, trīs daļām un secinājumiem, kur pirmajā daļā tiek aprakstīta uzņēmuma vēsture, otrajā nodaļā tiek aprakstīti un analizēti saimnieciskās darbības teorētiskie aspekti. Trešās nodaļas ietvarā tiek analizēta VSIA „Latvijas Televīzija” darbības ietekmējoša iekšēja un ārēja vide, tās saimnieciskā darbība un tiek aplūkotas iespējas uzņēmuma pilnveidošanai Maģistra darba apjoms ir 88 lpp, izstrādei ir izmantoti 22 informācijas avoti, 13 attēli, 22 tabula un 6 pielikumi. Maģistra darba praktisko pētījumu rezultāti ir apkopoti secinājumos un priekšlikumos. Atslēgvārdi: Saimnieciskā darbība, analīze, likviditāte, aktivitātes rādītāji, rentabilitātes rādītāji, maksātspēja.

The theme of the mastersthesis is „The business analysis of State ltd. „LatvijasTelevīzija”. The aim of the masters thesis is to analyse the economical activity of the state ltd „LatvijasTelevīzija” and to make recommendations to improve its financial performance. The work consists of introduction part, three chapters and finding chapter. The first chapter of the thesis describes the history of the State ltd. „LatvijasTelevīzija”, the second –analyzes the theoretical aspects of the economical activity. The third chapter analyzes the internal and external environment factors which are affecting the operation of the State ltd. „LatvijasTelevīzija” while impacting its economical activity. The finding chapter focuses of the potential improvements to the business activity of the state ltd. Company “LatvijasTelevīzija” The work consists of 88 pages, based on 22 sources of information, 13 pictures, 22 tables and 6 appendices. Keywords: Economical activity, analysis, liquidity, activity indicators, profitability and ability.
The business analysis of State ltd.“Latvijas Televīzija”
Keywords: Ekonomika; Saimnieciskā darbība; analīze; likviditāte; aktivitātes rādītāji; rentabilitātes rādītāji