Papīra plastika grāmatu iesējumos mājturībā un tehnoloģijās 8. klasē - Podvinska, Danute (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarba mērķis ir izstrādāt mācību saturu tēmai „Papīra plastika grāmatu iesējumos mājturībā un tehnoloģijās 8. klasē” un praktiski pārbaudīt to skolā. Jaunā izglītības standarta mērķis tehnoloģiju jomā ir jau pamatskolā attīstīt apmācāmo prātus un prasmes, veidojot pirmos pamatus, lai nākotnē viņi varētu kļūt par konkurētspējīgiem tehnologiem, dizaineriem, inženieriem, amatniekiem. Diplomdarba pirmajā nodaļā autore analizēja pārmaiņu procesus izglītībā 21.gs. Otrajā nodaļā izpētīja literatūras avotus un izveidoja mācību saturu tēmai “Papīra plastika grāmatas iesējumos”. Trešajā nodaļā izveidoja mācību tematisko plānu, aprakstīja mācību metodes un vērtēšanas kritērijus. Ceturtajā nodaļā aprakstīja mācību tēmas aprobācijas rezultātus. Analizēja pilotpētījuma rezultātus.

The Aim of the paper is to develop educational materials on the topic of “Paper craft in bookbinding” for home economics and technologies for form 8” and implement them within the school curriculum. The newly developed standard for education in home economics and technologies aims to nurture the minds and skills of the students establishing the fundament for them to be able to become technologists, designers, engineers and artisans capable of competing in the market, already in lower secondary school. The first chapter of the paper analyzes the changes in education introduced by the 21st century. The second chapter investigates the available literature and develops the educational program for the topic of “Paper craft in bookbinding”. Third chapter develops the thematic plan, describes the methodology of teaching and creates evaluation criteria. The fourth chapter describes the topics of education and the results of approbation as well as analyzes the results of the pilot research.
Paper craft in Book Binding for Home Economics and Technologies Form 8
Keywords: Pedagoģija; mājturība un tehnoloģijas; dizains un tehnoloģijas; grāmatu iesiešana; papīra plastika; home economics