Android ĢIS lietotnes izstrāde - Svilsts, Ilmārs (Latvijas Universitāte, 2015)
Ilmāra Svilsta kvalifikācijas darbā „Android ĢIS lietotnes izstrāde” ir izstrādāta lietotne Android operētājsistēmas atbalstītām ierīcēm. Lietotne tika izstrādāta divu cilvēku grupā, izmantojot „Agile” metoloģiju. Šajā darbā tiek aprakstīts Ilmāra Svilsta projekta darba gaita un sasniegtie rezultāti. Lietotnes mērķis ir atvieglot un padarīt ceļojumu, pārgājienu vai vienkārši ikdienas pastaigu interesantāku un neaizmirstamāku. Lietotne attēlo lietotāja izveidotos punktus uz kartes, kā arī attēlo lietotāja nostaigāto ceļu. Lietotni ir viegli lietot, un tā ir paredzēta jebkuram, kam ir mobilā ierīce ar Android operētājsistēmu. Lietotne ir izstrādāta Android studio vidē, pārsvarā izmantojot Java, Javascript un HTML valodas, projektā tika izmantota arī MySQL datubāze, kā arī PHP valoda.

In Ilmars Svilsts qualification job "x" an application for Android operating system supported devices was developed. The application was developed by a group of 2 people, using "Agile" as the developments methodology. In this work, the results and process of the development will be reviewed. The objective of this application is to make any journey or a simple daily walk more interesting, unforgettable and easier. The application displays user created points on the map, aswell as the distance, that has already been traveled. The app is simple to use and is meant for anyone, whose mobile device supports Android operating system. The application is developed in Android Studio environment, mostly using programming languages such as Java, Javascript and HTML.
Android GIS application development
Keywords: Datorzinātne; Android; Agile; Java; GIS; Javascript