Sešgadīgu bērnu ekoloģiska dzīvesveida izpratnes pilnveide brīvdabas spēlēs - Lasmanoviča, Marina (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darbs: Sešgadīgu bērnu ekoloģiska dzīvesveida izpratnes pilnveide brīvdabas spēlēs. Darba autors: Marina Lasmanoviča Darba zinatniskā vādītāja: Dr.paed. Maruta Sīle Pētījuma objekts: brīvdabas spēles Pētījuma priekšmets: sešgadīgu bērnu ekoloģiska dzīvesveida izpratnes pilnveide Pētījuma mērķis: pētīt sešgadīgu bērnu ekoloģiska dzīvesveida izpratni, pilnveides iespējas brīvdabas spēlēs Pētījuma hipotēze: sešgadīgu bērnu ekoloģiska dzīvesveida izpratnes pilnveide brīvdabas spēlēs būs sekmīgāka, ja Bērni izpratīs ekoloģiskā dzīvesveida principus; Centīsies ievērot ekoloģisku dzīvesveidu . Pētījuma uzdevumi: 1.Analizēt ekoloģiska dzīvesveida pamatprincipus; 2. Raksturot sešgadīgu bērnu izpratni par ekoloģisku dzīvesveidu; 3.Organizēt pētījumu par sešgadīgu bērnu ekoloģiska dzīvesveida izpratnes pilnveidi brīvdabas spēlēs; 4.Analizēt pētījumā sešgadīgu bērnu ekoloģiska dzīvesveida izpratnes pilnveidi, brīvdabas spēļu rezultātus. Secinājumi Priekšlikumi pirmsskolas izglītības skolotājiem par sešgadīgu bērnu ekoloģiska dzīvesveida izpratnes pilnveidi brīvdabas spēlēs Darba apjoms 63.lpp., 6.attēli, 22.tabulas, 34.pielikumi, 38.avotu saraksta vienības, 1.svešvalodā. Atslēgas vārdi: Brīvdabas spēles, daba, spēles, orientēšanās dabā, pārgājieni uz mežu

Qualifying work: Raising awareness of the ecological lifestyle of six-year-olds in outdoor games. Author: Marina Lasmanovicha Supervisor: Dr.paed. Maruta Sile Research object: outdoor games The subject of study: improvement of ecological lifestyle awareness of six-year-old children Aim of study: to study the ecological lifestyle awareness of six-year-olds in the development of outdoor play The research hypothesis improving the environmental awareness of six - year - olds in outdoor games will be more successful if: Children will understand the principles of an ecological lifestyle; Will strive for an ecological lifestyle. Tasks of the research 1. To analyze the basic principles of an ecological lifestyle 2. To characterize the understanding of ecological lifestyle among six-year-old children; 3.To organize study on the development of ecological lifestyles in outdoor games for six-year-olds; 4.To analyze the results of the study on the development of environmental awareness in outdoor games for six-year-old children. Suggestions for preschool teachers on raising awareness of the ecological lifestyle of six-year-olds in outdoor games. The amount of work: 63.pages, 6.pictures, 22.tables, 34. attachments, 38.list of sources, 1. in a foreign language. Key words: outdoor games, nature, games, orienteering in nature, hiking in the forest
Raising awareness of the ecological lifestyle of six-year-olds in outdoor games
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Brīvdabas spēles; daba; spēles; orientēšanās dabā; pārgājieni uz mežu