Latvijā saražotās šķeldas realizācijas un eksporta iespējas - Smeltere, Liene (Latvijas Universitāte, 2010)
Eiropas Savienības atjaunojamo resursu veicināšanas politikas rezultātā Latvijā ir strauji attīstījies šķeldas ražošanas tirgus, savukārt vietējais šķeldas patēriņš ir attīstījies daudz lēnāk, līdz ar to šķeldas ražošanas uzņēmumi saskaras ar realizācijas problēmām. Pētījumā autore analizē Latvijas un citu valstu likumdošanu un šķeldas izmantošanas atbalsta mehānismus, kā arī veic pētījumu par vietējo un eksporta šķeldas noieta tirgu. Pētījuma rezultāti liecina, ka šobrīd Latvijas potenciāls šķeldas ražošanā nav pilnībā izmantots un vietējais šķeldas noieta tirgus attīstās daudz lēnāk par šķeldas ražošanas apjomu, līdz ar to palielinās konkurence un ražotāji ir spiesti meklēt jaunus noieta tirgus. Pētījums varētu tikt izmantots kā aktuālas informācijas avots šķeldas ražotājiem un eksportētājiem. Darbs sastāv no 72 lpp., 13 tabulām, 20 attēliem un 30 pielikumiem.

Due to renewable resources supporting policy of European Union, the market of chipper producing in Latvia has encreased very fast, but the local demand for chipper has grown much slower, so the cipper producers face sales problems. During the research author analises legislation in Latvia and other European countries and the support mechanisms for using chipper as energy source, and allso analyses local and export markets. The results of the research shows that at this moment the potential of producing chipper is not used completely, and the local sales market grows much slower than the chipper producing market, so the competition grows and chipper producers have to look forward for new sales markets. This research could be used as informative source for chipper producers and exporters. This research contains72 pages, 13 charts, 20 pictures and 30 attachments.
Local sales and export possibilities for chipper produced in Latvia
Keywords: Vadībzinātne