Inovāciju loma Latvijas ekonomikas attīstībā - Romela, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba tēma ir Inovāciju loma Latvijas ekonomikas attīstībā. Maģistra darba mērķis ir uz publiski pieejamo datu analīzes pamata kritiski novērtēt inovāciju lomu Latvijas ekonomikas attīstībā laika periodā no 2004. līdz 2013. gadam un izstrādāt priekšlikumus inovatīvās darbības attīstībai. Galvenie darba uzdevumi ir, apkopojot speciālo literatūru un informāciju par izvēlēto tēmu, izpētīt Latvijas inovāciju politiku, inovatīvo darbību veicināšanas stimulus un noteikt inovāciju potenciālu pakalpojumu, ražošanas un lauksaimniecības nozarēs Latvijā. Darbā ir konstatēts, ka inovācijas pozitīvi ietekmē pievienotās vērtības rādītāju un līdz ar to arī valsts attīstību. Tomēr, kaut arī inovācijas ir viena no galvenajām Latvijas valdības prioritātēm, pastāv vairākas problēmas, kas kavē inovāciju attīstību Latvijā. Atslēgvārdi: inovācija, nacionālā inovāciju sistēma, inovāciju politika, tautsaimniecības nozares.

The topic of the work is The role of innovation in Economic growth in Latvia. The purpose of the work is on publicly available data analysis basis critically to evaluate the role of innovation in the development of the Latvian economy during the period from 2004 to 2013, and to develop proposals for the development of innovative activities. The main tasks are: compiling special literature and information about chosen topic, to research the Latvian innovation policy, promotion of innovation incentives and to identify the innovation potential of the service, manufacturing and agricultural sectors in Latvia. In the process of this research it has been found the positive impact on innovation value-added ratios and thus also on development of the country. However, while innovation is one of the main priorities of the Latvian government, there are several problems that prevent innovation in Latvia. Keywords: innovation, national innovation system, innovation policy, national economy sectors.
The role of innovation in Economic growth in Latvia
Keywords: Ekonomika; inovācija; nacionālā inovāciju sistēma; inovāciju politika; tautsaimniecības nozares