Nodokļu sistēma Latvijā un tās ietekme uz tiešo ārvalstu investīciju piesaisti - Kirsanovs, Maksims (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba tēma ir “Nodokļu sistēma Latvijā un tās ietekme uz tiešo ārvalstu investīciju piesaisti”. Diplomdarba mērķis ir izpētīt un ar statistikas metodēm novērtēt Latvijas nodokļu politikas ietekmi uz ienākošām ārvalstu tiešām investīcijām. Mērķa sasniegšanai izvirzīti vairāki uzdevumi - izpētīt nodokļu politikas teorētiskos aspektus, apskatīt ārvalstu tiešo investīciju teorijas, raksturot ienākošās ārvalstu tiešās investīcijas Latvijā valstu un nozaru griezumā, novērtēt 2018.gadā nodokļu reformas ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Latvijā un ienākošām ārvalstu tiešām investīcijām. Diplomdarbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Diplomdarba pamatteksts ir izklāstīts uz 76 lapaspusēm un ilustrēts 19 attēlos un 3 tabulās. Atslēgvārdi: ārvalstu investīcijas, investīciju vide, nodokļi, nodokļu reforma.

The subject of the diploma thesis is “Latvian tax system and it’s influence on attraction of direct foreign investments”. The aim of diploma thesis is to investigate and evaluate the impact of Latvia’s tax policy on inward foreign direct investment. To achieve the diploma thesis aim was performed analysis of tax policy theoretical aspects, foreign direct investment theory, inward foreign direct investment in Latvia by countries and sectors and tax reform impact on the business environment in Latvia and inward foreign direct investment. The diploma thesis consists of introduction, three chapters, conclusions and proposals. The contents of diploma thesis is laid down on 76 pages. The thesis contains 19 figures and 3 tables. Key words: foreign investment, investment climate, taxes, tax reform.
Latvian tax system and it's influence on attraction of direct foreign investments
Keywords: Ekonomika; Ārvalstu investīcijas; Investīciju vide; Nodokļi; Nodokļu reforma