Jaunu reisu nepieciešamība Baltijas Aviācijas tirgū - Baturo, Igors (Latvijas Universitāte, 2014)
Igora Baturo maģistra darbā „Jaunu reisu nepieciešamība Baltijas aviācijas tirgū” balstīts uz atziņu, ka jauni reisi aviolīnijām var nest gan jaunus ieņēmumus, palielināt peļņu un aktīvu vērtību, gan arī radīt zaudējumus. Pētījuma mērķis ir aviācijas nozares un Baltijas aviācijas tirgus analīze, lai pamatotu secinājumus par jaunu reisu nepieciešamību Baltijas aviosabiedrību konkurētspējai. Darba gaitā ir analizēta uz aviāciju attiecināmā likumdošana, tirgus dalībnieki, uzņēmējdarbību ietekmējošie apstākļi, uzņēmumu un teritoriju konkurences priekšrocības un trūkumi.

Igor Baturo master's thesis "Necessity of new flights in the Baltic aviation market" based on the recognition that, new routes may either generate additional revenue for airlines, increase their profitability and value of assets or – on the contrary – form additional losses. The aim of this research is an analysis of aviation sector as well as Baltic aviation market in order to support conclusions regarding the necessity for new routes as the precondition for increased competitiveness of the Baltic airlines. In the course of research, an analysis of aviation-related law, market players, conditions affecting entrepreneurship, as well as pros and cons behind the competition of businesses and territories has been carried out.
Necessity of new flights in the Baltics Aviation market
Keywords: Vadībzinātne