AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Macuka, Karīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums. Bakalaura darba mērķis ir veikt AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” finanšu stāvokļa analīzi, novērtēt iegūtos rezultātus un izstrādāt priekšlikumus sabiedrības finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Darba uzdevumi ir izpētīt literatūru par finanšu analīzi, raksturot uzņēmuma saimniecisko darbību un nozari, kurā tas darbojas, veikt uzņēmuma finanšu analīzi, sniegt secinājumus un priekšlikumus par sabiedrības finansiālā stāvokļa uzlabošanu. Darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām ar apakšnodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem un pielikumiem (61 lapas, 27 tabulām, 14 attēliem, 23 formulām, 2 pielikumiem).

The theme of this bachelor’s work is financial situation analysis and assessment of JSC “Latvijas Juras medicinas Centrs”. The aim of bachelor’s work is to analyze financial situation of JSC “Latvijas Juras medicinas Centrs”, evaluate results and make suggestions to improve company’s financial situation. Bachelor’s work tasks are to explore literature about financial analysis, describe company’s economic activities and the industry averages, make JSC “Latvijas Juras medicinas Centrs” financial analysis and give proposals to improve company’s financial activity. Bachelor work consists of introduction, three basic parts, conclusions, suggestions and attachments (61 pages, 27 tables, 14 pictures, 23 formulas and 2 attachments).
Financial situation analysis and assessment of JSC “Latvijas Juras medicinas Centrs”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte; maksātspēja; aprites rādītāji