Cilvēkpotenciāls kā galvenais attīstības faktors - Kasatkina, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2010)
Aizstāvamais diplomdarbs par tēmu „Cilvēkpotenciāls kā galvenais attīstības faktors” sniedz detalizētu ieskatu Latvijas Republikā esošajam cilvēkpotenciālam. Darbā ir izpētīti Latvijas aktuālākās tendences un problēmas, kas ir saistīti ar cilvēkpotenciālu. Tēmas aktualitāti pamato Latvijas iedzīvotāju noskaņa attiecība pret valdību. Darbā tiek apskatīts laika posms no 1999. – 2009. gadam. Darba mērķis ir apskatīt cilvēkpotenciāla ietekmi uz valsts ekonomisko stāvokli. Darbā, dažādu procesu raksturošanai ir izmantota salīdzināšanas, analītiskā, grafiskā attēlošana un statistiskā metode un tabulas. Autors sniedz iespējamos risinājumus, savu novērtējumu un secinājumus par paveikto darbu un nospraustajiem darba uzdevumiem. Diplomdarba veiktais pētījums pamatojas uz zinātnisko literatūru. Atslēgvārdi: cilvēkpotenciāls, investīcijas cilvēkpotenciālā, izglītība, intelektuāla attīstība.

The dissertation work for „Human potential as the main development factor” gives the way into the detail look on Latvian Human potential. This work is dedicated to actual tendencies and problems concerning the Human potential. Theme actuality is based on the mood of Latvian population confronting government. A husky link is examined from 1999 to 2009. The work’s aim is to examine Human potential’s influence on economic position of the state. There is the characteristics of various processes in comparison with analytical, the graphic mapping and statististical methods, tables. The author gives the possible decisions, its estimations and conclusions for the work done and set future tasks. The dissertation work is based on the scientific literature. Keywords: human potential, investements in the human potential, education, intellectual development.
The human potential as the main development factor
Keywords: Ekonomika