Fantāzija kā žanrs literatūras stundās vidusskolā - Reutova, Arina (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarbs „Fantāzija kā žanrs literatūras stundās vidusskolā” ir veltīts masu literatūras apguves jautājumam. Darbā ir veikta Dž.R.R.Tolkina „Gredzenu Pavēlnieks” un M.Uspenska „Tur, kur mēs neesam” romānu salīdzinošā analīze. Īpaša ievērība darbā ir pievērsta žanru aspektam un tādām stilu modeļiem kā postmodernisms un neomodernisms. Izpētes gaitā tika pierādīts, ka masu literatūras apguve vidusskolā ir būtiska mācību procesa sastāvdaļa.

Degree work «Fantasy as a Genre in Literature Lessons at Secondary School» is devoted to the problem of popular literature studying. It represents the comparative analysis of novels "Lord of the Rings" by J.R.R.Tolkien and «There where we are not» by M.Uspensky. In the given work the special attention is payed to genre aspect and such style models as a postmodernism and a neomodernism. The investigation shows that studying of popular literature at secondary school is the important component of educational process.
Fantasy as a Genre in Literature Lessons at Secondary School
Keywords: Pedagoģija