ISTehnoloģijas biznesa procesu modelēšana - Urtāne, Evija (Latvijas Universitāte, 2016)
ISTehnoloģija ir ietvars, kuru iespējams izmantot dažādu sistēmu veidošanā. Ietvars nodrošina iespēju mainīt sistēmas konfigurāciju (veidu, kā tiek attēloti dati un operācijas ar datiem), individuāli pielāgojot klienta vajadzībām. Konfigurācijas izveide sastāv no prasību definēšanas un manuālas konfigurācijas izveides atbilstoši klientu prasībām. Šobrīd ISTehnologija tiek izmantota 4 dažādos produktos, kurus lieto 10 klienti. Darbā aprakstīta transformācijas rīka izstrāde, izmantojot modelēšanas ietvaru, kas nodrošina iespēju definēt grafisku darījumprocesa modeli, kas tiek transformēts uz ISTehnoloģijas konfigurāciju. Darījumprocesa modelis definēts, izmantojot domēna specifisku valodu. Rīka izstrādes laikā papildināta domēna specifiska valoda un izveidots transformācijas algoritms.

ISTechnology is a framework that can be used to create various systems. ISTechnology is currently being used in 4 different products which are used by 10 customers. ISTechnology offers the opportunity to change the system’s configuration (the way data and operations with data are displayed), tailoring the client's needs. The process to create a configuration consists of defining the requirements and creating the configuration manually, according to customer requirements. This Master’s thesis describes the development of the tool and it’s ability to define a graphic business model and transform model as a configuration in ISTechnology. The business model is defined using a domain-specific language. The domain-specific language was updated and an algorithm for transformation was created during the development of the tool.
ISTehnology business process modeling
Keywords: Datorzinātne; domēna specifiska valoda; modeļa transformācija; automatizācija; koda ģenerācija