Darba tirgus izmaiņas Latvijas tautsaimniecības nozarēs - Brakovska, Zane Ilze (Latvijas Universitāte, 2021)
Covid-19 pandēmija skārusi gandrīz ikvienu, taču ir nozares, kuru darbība ir ierobežota vai pilnībā apturēta, tāpēc šī darba ietvaros tiek apskatītas darba tirgus izmaiņas Latvijas tautsaimniecības nozarēs laika periodā no 2008. – 2020.gadam. Darba mērķis ir izpētīt kurās tautsaimniecības nozarēs ir notikušas būtiskākās izmaiņas un salīdzināt tās ar tendencēm Eiropas Savienībā. Pētījuma pirmajā nodaļā tiek apskatīti jau iepriekš veikti pētījumi un publikācijas par darba tirgu gan Latvijā, gan citās valstīs. Otrajā daļā tiek salīdzināti dažādi darba tirgus rādītāji gan ar ES valstīm, gan starp nozarēm, trešajā nodaļā apskatītas nozaru maiņas gada laikā un veikta probit regresijas analīze, kas rāda, ka varbūtība 1 līdz 2 gadu laikā mainīt nozari ir aptuveni 6%.

The covid-19 pandemic has affected almost everyone, but there are sectors where activities have been restricted or completely suspended, so this work looks at changes in the labour market in Latvia's economic sectors during the period 2008-2020. The aim is to examine which sectors of the economy have undergone major changes and to compare them with those of the European Union. The first section of the study looks at researches and publications on the labour market already carried out in Latvia and in other countries. The second part compares different labour market indicators, both with EU countries and between sectors, the third chapter looks at sectoral changes during a year and a probit regression analysis which shows that probability to change sector in 1-2 years is approximately 6%.
Labour market changes in Latvian economic sectors
Keywords: Ekonomika; darba tirgus; tautsaimniecības nozares; nozaru maiņa; probit regresija