Mediju lietošanas paradumi, vajadzības un morālās vērtības "Jēzus ir Kungs" kristiešu draudzē - Stengreviča, Kristena (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot, kādi ir baznīcas “Jēzus ir Kungs” draudzes kristiešu mediju lietošanas paradumi, vajadzības un morālās vērtības. Pētījuma konceptuālo ietvaru veido mediju lietošanas un apmierinājuma teorija. Bakalaura galvenie pētnieciskie jautājumi ir: "Kādi ir mediju lietošanas paradumi, kādas vajadzības tiek apmierinātas “Jēzus ir Kungs” kristiešu draudzes locekļu vidū?"; "Vai kristieši pārsvarā lieto tikai kristiešiem domātos medijus un vai viņu vajadzības, ko apmierina mediji, ir plašākas vai šaurākas nekā nekristiešiem?"; "Kāda ir kristiešu attieksme pret morālajām vērtībām un vai tās, viņuprāt, atšķiras kristīgos un nekristīgos medijos?"; "Vai draudzes locekļu mediju lietošanas paradumi ir mainījušies pandēmijas (Covid-19 krīzes) apstākļos?" Bakalaura darba empīriskais materiāls balstās uz trijiem datu avotiem – anketēšanu, dziļo interviju un fokusa grupas diskusiju. Pētījuma rezultātā tiek secināts, ka draudzes locekļi savus mediju lietošanas paradumus un vajadzības balsta uz savām morālajām vērtībām un kā savu pamatvajadzību mediju patēriņā izvirza informācijas ieguvi par sev interesējošām tēmām: pasaules aktualitātēm; hobiju un profesijas informāciju.

The aim of the bachelor's thesis is to find out what are the habits, needs and moral values of media use by the church "Jesus is Lord" Christians. The conceptual framework of the research is formed by the theory of media uses and gratifications. The main research questions of the bachelor's thesis are: "What are the media usage habits, what needs are met among the members of the "Jesus is Lord" Christian church?"; "Do Christians predominantly use Christian–only media, and are their needs met by the media broader or narrower than those of non–Christians?"; "What is the attitude of Christians towards moral values and do they think they differ in the Christian and non–Christian media?"; "Have church members' media habits changed during the pandemic (Covid crisis)?" The bachelor’s thesis empirical material is based on three data sources – questionnaire, in–depth interviews and focus groups. The study results allow to conclude that the members of the church base their habits of media use in needs of their moral values and their need in media consumption is to obtain information on topics of their interest which is the current news and information on their hobby or profession.
Media usage habits, needs and moral values in "Jesus is King" Christian Church
Keywords: Komunikācijas zinātne; Mediji; Lietojums un apmierinājums; vajadzības; vērtības; Baznīcas draudze