Māksliniecisko izteiksmes līdzekļu izpēte Aleksandras Beļcovas daiļradē vizuālajā mākslā 6. klasē - Buliņa, Silva (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt Aleksandras Beļcovas daiļrades mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu apguves iespējas vizuālajā mākslā 6. klasē. Lai mērķi sasniegtu, autore pētīja un aprakstīja Aleksandras Beļcovas mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus un skolēnu vecumposmu īpatnības, kā arī tika veikta atbilstoša normatīvo dokumentu: standarta un programmas izpēte. Darba autore izstrādāja un realizēja uzdevumu kopu, piemērojot atbilstošas mācību metodes, kā arī analizēja un apkopoja pedagoģiskajā izmēģinājumdarbībā iegūtos rezultātus. Diplomdarba nobeigumā var iepazīties ar pētījuma rezultātiem, secinājumiem un gūtajām atziņām. Darba autore pielikumā iekļāva atlasītos un izveidotos mācību līdzekļus, ko izmantoja uzdevuma kopas aprobācijā, kā arī skolēnu darbu attēlus. Atslēgvārdi: vizuālā māksla, mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi, Aleksandras Beļcovas daiļrade, uzdevumu kopa.

The aim of diploma paper is to study learning possibilities in Grade 6 of Aleksandra Beļcova creative work`s means of artistic expression. To reach the aim author of diploma paper studied and described means of artistic expression of Aleksandra Beļcova and age peculiarities of students, as well as has studied appropriate normative documents like standard and program. Author of diploma paper worked out and realized task set with two subparagraphs using appropriate teaching methods, as well as analyzing and collecting results of pedagogical pilot action. At the end of diploma paper we can see results of research work and conclusions. In an appendix author included selected and new made teaching aids which were used to approbate task set. There are also photos of students` work. Keywords: art, means of artistic expression, creative work of Aleksandra Beļcova, task set.
Research of the artistic means of expression in the art works of Aleksandra Beļcova in visual art in the 6st Grade
Keywords: Pedagoģija; vizulalā māksla; mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi; Aleksandras Beļcovas daiļrade; uzdevumu kopa