Latvijas tautsaimniecības nozaru eksporta kvalitātes konkurētspējas analīze - Priede, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Jānis Priede PROMOCIJAS DARBS „Latvijas tautsaimniecības nozaru eksporta kvalitātes konkurētspējas analīze” Anotācija Promocijas darba mērķis ir izpētīt kvalitātes saikni ar konkurētspēju, novērtēt Latvijas tautsaimniecības nozaru eksporta kvalitātes konkurētspēju un izstrādāt priekšlikumus kvalitātes konkurētspējas veicināšanai. Pirmajā nodaļā autors apskata virkni pamatjautājumu, kas saistīti ar kvalitātes nodrošināšanu un tās nozīmi konkurētspējas veicināšanā. Autors apskata kvalitātes nodrošināšanas saikni ar konkurētspēju, analizējot dažādu autoru veiktos pētījumus kvalitātes konkurētspējas jomā, kā arī izstrādāja autora metodoloģiju Latvijas tautsaimniecības nozaru kvalitātes konkurētspējas aprēķināšanai un novērtēšanai. Otrā nodaļa ir veltīta kvalitātes nodrošināšanas jautājumiem Latvijā, kā arī tautsaimniecības nozaru eksporta raksturojumam un šo nozaru kvalitātes konkurētspējas aprēķiniem un analīzei. Trešā nodaļa ir veltīta priekšlikumu izstrādei Latvijas tautsaimniecības nozaru kvalitātes konkurētspējas veicināšanai.

Annotation The object of the dissertation is to explore how quality is linked to competitiveness, to assess quality competitiveness of Latvia’s economical branches and prepare propositions to promote quality competitiveness. In first chapter author examine basic issues of quality and its necessity in developing competitiveness. Author analyze quality’s link to competitiveness by studying scientific publications of many foreign and local authors in field of quality competitiveness. Author suggests methodology to assess quality competitiveness. Second chapter is dedicated to quality assurance issues in Latvia. Author examines Latvia’s export as well as makes calculations about quality competitiveness of different economical branches. Third chapter is dedicated for propositions to promote quality competitiveness of Latvia’s economical branches.
Analysis of Latvia's economical branches exports quality competitiveness
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Ekonomika