Lasītāja hronika - Blumberga, Liliāna (Latvijas Universitāte, 2025)
Latvijas Universitātes Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē izstrādātā tīmekļa lietotne Lasītāja hronika jeb Reader’s Chronicle nodrošina lasītājiem platformu, kurā pārvaldīt lasīšanas pieredzi, atklāt jaunas grāmatas un sazināties ar citiem entuziastiem. Lietotne piedāvā grāmatu klasifikāciju mapēs ("Vēlos izlasīt", "Šobrīd lasu", "Izlasīts","Nepabeigts"), lasīšanas progresa atzīmēšanu, novērtēšanu un atsauksmju pievienošanu, kā arī personalizētu grāmatu žurnālu. Papildus platforma piedāvā plašu grāmatu kolekciju un sociālos rīkus – draugu pievienošanu, ziņojumu sūtīšanu un ierakstu publicēšanu. Balstoties uz iedvesmu no tādām platformām kā Goodreads, projekts koncentrējas uz lietotājam draudzīgu un funkcionālu saskarni, modernizējot grāmatu pārvaldības un lasīšanas pieredzi.

The web application Reader’s Chronicle, developed at the Faculty of Science and Technology at the University of Latvia, provides readers with a platform to manage their reading experience, discover new books, and connect with other enthusiasts. The app offers features such as book classification into folders ("Want to Read," "Currently Reading," "Read," "Did Not Finish"), tracking reading progress, adding reviews and ratings, and maintaining a personalized book journal. Additionally, the platform includes an extensive book collection and social tools, allowing users to add friends, send messages, and publish posts. Inspired by platforms like Goodreads, the project focuses on a user-friendly and functional interface, modernizing the way books are managed and reading experiences are shared.
Reader's Chronicle
Keywords: Datorzinātne; Grāmatu pārvaldība; Grāmatu žurnāls; Tīmekļa lietotne; Goodreads alternatīva; Lasītāju kopiena