Cilvēku tirdzniecība - Basins, Ostaps (Latvijas Universitāte, 2020)
Cilvēku tirdzniecība ir viens no mūsdienu aktuālākajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kas skar ne tikai konkrēto valsti, bet pasaules kopienu kopumā. Cilvēku tirdzniecība ir noziedzīgs nodarījums, kurš var izplatīties kā vienas valsts iekšienē, tā arī pāri robežai. Katru gadu no cilvēku tirdzniecības cieš miljoniem cilvēku. Cilvēku tirdzniecība ir noziedzīgs nodarījums pret konkrēto personu un sabiedrības tiesībām un interesēm. Tā saistīta ar cilvēku ekspluatāciju un cilvēka brīvības ierobežošanu. Darba mērķis, analizējot normatīvos aktus, tiesu praski un juridisko literatūru ir noskaidrot Cilvēku tirzdniecības jēdzienu un tā tiesisko regulējumu Latvijā un ārzemes, pētīt tiesas nolēmumus un lietas apstākļus, lai noskairotu praksē pastāvošās problēmas un trūkumus.

Humans Trafficking is the most popular and actual crimes of today, Human Trafficking is popular not just in Latvia. With this crime has faced almost all the country’s around the world. Human trafficking can occur within a country of trans-nationally. Human trafficking is a crime against the person because of the violation of the victims right of movement through coercion and because of their commercial exploitation. The thesis is aimed at establishing the significance and understanding of Human trafficking regulation in Latvia through analysis of laws and regulations, case-law and legal literature; studying court rulings of the Supreme Court of the Republic of Latvia. The objective of the thesis is to elucidate practical issues related to Human Trafficking.
Human Trafficking
Keywords: Juridiskā zinātne; Cilvēku tirdzniecība; organizētā grupa; ekspluatācija; fiktīva laulība; draudi